Smlouvy a jejich vzory

Asi každý občas řešil nebo řeší smlouvy. Může to být například smlouva o provedení práce, když má člověk první brigádu. Pak první nájemní smlouva, pracovní smlouva, darovací smlouva, kupní smlouva a další a další. Co má daná smlouva obsahovat a na co si dát pozor? To se dozvíte v kategorii blogu Vzory smluv, kde se dočtete vše důležité a dané smlouvy si můžete i stáhnout.

Převod nemovitosti v rodině

15.8.2022

Převod nemovitosti v rodině je oblíbenou formou, jak za života rozdělit svůj majetek a vyhnout se dědickému řízení. Navíc díky darování v rodině je jen na vás, komu svůj majetek věnujete a nemusíte se spoléhat na zákonem danou posloupnost dědiců a případné dělení majetku. Další výhodou je to, že převod nemovitosti je snadný, rychlý a s minimálními náklady. Jak na to?

Smluvní pokuta a na co si dát pozor

15.11.2021

Možnost, jak druhou stranu přimět k utvrzení závazku – to je smluvní pokuta, která v sobě nese nejen sankční, ale především preventivní funkci při porušení smlouvy. Je rozdíl mezi smluvní pokutou a úroky z prodlení? Na co si dát ve smlouvě pozor? A jaká je maximální výše smluvní pokuty? To vše jsme pro vás připravili v dnešním článku.

Nezaplacený dluh? Využijte postoupení pohledávky

21.7.2018

Zadluženost v České republice stále stoupá, proto není divu, že problematiku s dluhy, exekucemi a neuhrazenými pohledávkami řeší stále více lidí. Dnešní článek je určený pro věřitele, kterým dlužník dluh nezaplatil a hledají cestu, jak se co nejdříve této starosti zbavit. Jednou z možností je postoupení pohledávky, díky které se rychle shledají s většinou svých peněz.

Smluvní zastoupení a plná moc

12.3.2018

Potřebujete obstarat důležitou právní záležitost a nemůžete se jednání zúčastnit osobně? Váš problém pomůže vyřešit plná moc. O co jde, kdy využít smluvní zastoupení i vzor plné moci ke stažení – to vše jsme pro vás připravili jednoduše, přehledně a na jednom místě.

Výpověď z pracovního poměru ze strany zaměstnance a její vzor

24.10.2017

Pracovní trh prošel v roce 2017 velkými změnami. Stoupla nabídka pracovních míst, na mnoha pracovištích se zvyšovali mzdy a nespokojení zaměstnanci se často rozhodli pro změnu zaměstnavatele.

Smlouva o půjčení peněz

20.9.2017

Dávno platí, že co je psáno, to je dáno a že půjčit peníze na dobré slovo se nevyplácí. Rodina a přátelé by si však mezi sebou měli pomáhat, proto vám dnes přinášíme několik dobrých rad, aby vám budoucí půjčka peněz nepokazila dobré vztahy a přátelství. 

Kupní smlouva na auto a vzor ke stažení

25.4.2017

Dobrý den,
budu bratrovi prodávat svoje starší auto. Smlouva nám přijde zbytečná, ale u převodu vozu je nezbytná. Co vše musí kupní smlouva na auto obsahovat, aby byla v pořádku?

Reklamace zboží - co je dobré vědět a jak nenaletět

18.12.2016

Víte, na co máte v záruční době nárok? Kdy můžete reklamovat vady výrobku, žádat výměnu, opravu či vrácení peněz? A co můžete dělat, když jste v právu, ale prodávající vám nechce reklamaci uznat? Na koho se obrátit? To vše a další zajímavosti naleznete v dnešním článku.

Výpověď nájemní smlouvy a její vzor

25.5.2016

Chcete ukončit nájem bytu, ať už ze strany nájemce či pronajímatele? Advokátní kancelář Králík & Pavlík vám přináší základní informace, které je dobré vědět, aby ukončení tohoto smluvního vztahu proběhlo hladce. V závěru článku také naleznete výpověď nájemní smlouvy a její vzor.

Dohoda o ukončení pracovního poměru

26.1.2016

Málo kdy se stane, že by zaměstnance po škole nastoupil do prvního zaměstnání a v něm zůstal až do důchodového věku. Člověk za život změní několik pracovních míst, proto se naše advokátní kancelář rozhodla přiblížit problematiku dohody o ukončení pracovního poměru.

12
4