Odškodnění při dopravní nehodě 

21.4.2022

Denně se na našich silnicích stávají stovky malých či větších dopravních nehod. Naprostou většinu z nich je možné vyřešit domluvou a s pomocí pojišťovny vyplatit vzniklou škodu. V případech, kdy se neřeší pouze pomačkané plechy, ale také lidské zdraví či dokonce životy, se jedná o velmi citlivé téma, na které byste neměli být sami. Pomůžeme vám vyřešit odškodnění při dopravní nehodě, ať už jsou následky jakékoliv.

Odškodnění při dopravní nehodě

Nebuďte na odškodnění dopravní nehody sami

Jedna vteřina, která změní celý život. Ať už jste na straně toho, který nehodu zavinil, nebo jste se stali nevinnou obětí, obraťte se při řešení odškodného na odbornou pomoc. Složitá legislativa, řešení důkazních materiálů, soudní jednání – s tím vším vám pomůžeme a budeme vždy na vaší straně. Je to většinou citlivé, emocionálně vypjaté a stresové období, ve kterém vám ulehčíme s právními záležitostmi.

Příklady nároků na odškodnění

Způsobů odškodnění a situací, které mohou vzniknout dopravní nehodou, je mnoho. Pojďme se podívat na některé z nich:

  • Škoda na majetku (poničený vůz, osobní věci, cizí budova a další)
  • Náklady spojené s odstraněním následků nehody
  • Náhrada za poškození zdraví či života
  • Vyřešení odškodnění v případě, kdy jeden z vozů nemá povinné ručení
  • Odškodnění za vynaložené léčebné výdaje a způsobenou bolest
  • Náhrada škody za ztrátu na výdělku v případě pracovní neschopnosti
  • Další náhrady za způsobené škody (např. náhrada za ztížení společenského uplatnění či jednorázové odškodnění pozůstalým)

Ublížení na zdraví při dopravní nehodě

V případě zavinění dopravní nehody, při které došlo k ublížení na zdraví, nelze toto projednat vydáním příkazového bloku, ale pouze projednat v přestupkovém řízení před správním orgánem. Během tohoto řízení hrozí zákaz řízení motorových vozidel na jeden až dva roky a finanční sankce do 50 000 Kč. Ublížení na zdraví může být posouzeno také jako trestný čin. Odškodnění nákladů na zdraví, popř. dalších zdravotních následků, se odvíjí od rozsahu zranění poškozené osoby a době její neschopnosti. V takovém případě vždy doporučujeme vyhledat odbornou právní pomoc.

Stali jste se poškozenou osobou? Připojte se s nárokem na náhradou škody do přestupkového či trestního řízení nebo podejte civilní žalobu na náhradu škody. Nevíte, jak na to? Nechte tyto starosti na nás.

Zastoupíme vás v přestupkovém, trestním či civilním řízení a pomůžeme vám vyčíslit i vyřešit odškodné.

Dopravní nehoda s následkem smrti

I v tak nelehkých chvílích, jako je dopravní dohoda s následkem smrti, vám citlivě pomůžeme situaci vyřešit. Pozůstalým příbuzným po zemřelé osobě se staneme nejen právní oporou.

S řešením těchto právních případů máme mnoho let zkušeností. Neváhejte se s námi podělit o vaše starosti. Váš případ bezplatně vyhodnotíme a vy tak zjistíte své možnosti na řešení situace.

Naše doporučení

Ve své praxi se setkáváme s tím, že bývají poškození oslovováni různými a často podvodnými organizacemi, které nabízení „odbornou pomoc“. Vždy doporučujeme dát přednost právnímu poradenství a zastoupení – odškodnění při dopravní nehodě se řídí právními předpisy, a s těmi vám vždy nejlépe pomůže zkušený advokát.

Chci se zeptat

4