Odstoupení od smlouvy a vzor

17.12.2015

Nedávno jsme řešili problematiku nevyhovujících vánočních dárků a zda je můžeme vrátit bez udání důvodu. Dnes na toto téma navážeme a poradíme vám, jak správně postupovat v odstoupení od smlouvy. Na konci článku si také můžete stáhnout vzor, který lze pro vrácení nevhodného dárku rovnou použít.

Odstoupení od smlouvy

Tento postup je možný jak ze strany prodejce, tak kupujícího. V souvislosti s nákupem dárků na Vánoce se podíváme na odstoupení od smlouvy z pohledu občanského práva, konkrétně dle zákona 89/2012 Sb., kdy vznikl závazkový vztah mezi spotřebitelem a podnikatelem.

Odstoupení od kupní smlouvy při nákupu přes internet

I zde platí všechna fakta z článku Vrácení zboží bez udání důvodu, kdy je nejdůležitější dodržení 14 denní lhůty. Vhodné je také odstoupení od kupní smlouvy zaslat doporučeně nebo na dodejku, kdy budete mít doklad o jeho převzetí.

Odstoupení od smlouvy a využití vzoru

Vzor odstoupení od smlouvy, který naleznete pod článkem, můžete použít u vrácení nevhodných dárků pořízených na dálku, jako jsou např. hračky, oblečení či elektronika.

Advokátní kancelář Králík & Pavlík připravuje a kontroluje smlouvy nejen z oblasti obchodu, ale napříč všemi oblastmi. Pokud potřebujete pomoci při vrácení zboží, neuznané reklamaci či dalších případech, neváhejte nás kontaktovat a staneme se vaší oporou ve světě práva.

Jaké máte zkušenosti s vrácením zboží bez udání důvodu? Podělte se s námi o vaše zkušenosti na Facebooku.

VZOR KE STAŽENÍ - Odstoupení od smlouvy - prázdná verze

4