Ublížení na zdraví i zabití z nedbalosti

9.6.2022

V rámci ochrany vašich práv řešíme také trestné činy a s tím související odškodnění. Našim klientům, mezi které patří především oběti trestných činů, pomáháme nejčastěji v situacích jako je ublížení na zdraví či usmrcení z nedbalosti

Trestný čin a ublížení na zdraví

Od drobných úrazů až po trestný čin vraždy

Většinou k těmto činům dochází neúmyslně, jako je například pracovní úraz při nedodržení povinností vyplývajících z povolání či nešikovné zakopnutí na neoznačeném schůdku v prodejně. Tyto případy zpravidla končí zraněním a nemívají tak komplikovaná právní řešení. Je to i váš případ? Neváhejte nás kontaktovat, pomůžeme vám získat odpovídající odškodnění.  

Využijte svá práva

Daleko závažnějšími činy je usmrcení z nedbalosti například při dopravní nehodě nebo při neposkytnutí první pomoci. I do takové situace se člověk může dostat. Ochraňujeme práva poškozených a jsme také v Registru poskytovatelů obětem pomoci trestných činů. Odměnu vyúčtujeme pojišťovně či viníkovi a naše služby pro vás mohou být ve většině případů zdarma.

Zajistíme pro vás také právní oporu i v oblasti nemajetkové újmy v případě, že jste pozůstalými po oběti vraždy.

Usmrcení z nedbalosti při dopravní nehodě

Alkohol za volantem, telefonování během jízdy, nedodržení dopravních předpisů či přeceňování řidičských zkušeností – to jsou nejčastější důvody dopravních nehod, které končí neodčinitelnými následky, smrtí člověka. V takové situaci je čin z právního pohledu považován za neúmyslné usmrcení z nedbalosti. Viník za svůj čin nejen potrestán, ale vyplácí také pozůstalým odškodné.

Nechte část starostí na nás

Nuancí a řešení okolností je v oblasti odškodnění tolik, že se člověk bez znalosti zákona může dostat do spirály mnoha problémů a proces se může táhnout roky. Jedná se o velmi emocionálně vypjaté období, ve kterém s námi nebudete sami.

Pomoc na míru vašim potřebám

Ať už jste na straně oběti nebo viníka, obraťte se na zkušené advokáty, kteří vám pomohou i v jednání s Probační a mediační službou ČR a kteří vám pomohou získat veškerá odškodnění. S tím vším máme mnohaletou zkušenost, neváhejte se na nás obrátit. Pomůžeme vám.

Chci se zeptat

 

4